Eén op de 5 Belgische gezinnen heeft de afgelopen 5 jaar een ernstig ongeval gehad

Een valpartij tijdens het fietsen, een brandwonde door het omstoten van een kom hete soep of een verstuikte enkel tijdens een bergwandeling: tal van situaties in het dagelijkse leven kunnen leiden tot een ongeval en verwondingen. Jammer genoeg gebeuren zo'n dingen vaker dan mensen denken! Volgens een recent onderzoek van Checkmarket voor AG heeft 1 op de 5 Belgische gezinnen de afgelopen 5 jaar te maken gehad met een ernstig ongeval. Het gaat vaak om banale ongevallen, maar soms zijn de gevolgen voor de slachtoffers – ook financieel – zwaar. Zakenkantoor Vandekerckhove biedt via AG nu de verzekering Top Ongevallen aan, die bescherming biedt tegen de financiële gevolgen van ongevallen in het dagelijkse leven. 

 

Meer dan de helft van de Belgen denkt slecht verzekerd te zijn tegen een ongeval

 

Zelfs een banaal ongeval in het dagelijkse leven kan zware gevolgen hebben, niet alleen fysiek maar ook financieel. Veel Belgen zijn zich hier niet echt van bewust. Van degenen die de afgelopen 5 jaar een ernstig ongeval hebben gehad, voelde meer dan de helft zich slecht verzekerd of had geen idee van zijn verzekeringssituatie. 

1 op de 3 mensen denkt zelfs – ten onrechte – dat zijn familiale verzekering tussenkomt voor de eigen lichamelijke schade, terwijl die enkel schade aan anderen dekt. 

 

Bertrand Roosen, Directeur Marketing Non-Life bij AG :

 

"Er bestaat vaak verwarring over het soort verzekering dat moet of kan tussenkomen bij een ongeval in het dagelijks leven. Bovendien worden de frequentie van deze ongevallen en hun financiële impact te vaak onderschat." 

 

Onvoldoende bescherming, vooral bij blijvende invaliditeit 

 

Afgezien van de medische kosten en de hospitalisatiekosten in sommige gevallen, vindt slechts 40% van de respondenten dat ze goed verzekerd zijn bij invaliditeit na een ongeval. Als het gaat om de invaliditeit van hun kinderen na een ongeval, zijn de resultaten nog opvallender want slechts 33% van de ouders voelt zich goed verzekerd: "Mensen zijn vaak minder goed verzekerd dan ze denken omdat ze zich niet altijd bewust zijn van de kosten die een blijvende invaliditeit kan veroorzaken. Denk maar aan  noodzakelijke aanpassingen aan de woning bijvoorbeeld," benadrukt Bertrand Roosen. Daarnaast is er ook het mogelijke inkomensverlies na een ongeval: "Het inkomensverlies op lange termijn is zelden volledig vergoed, ook al dekt het ziekenfonds of een andere verzekering soms een deel van de kosten," voegt hij eraan toe. 

 

Top Ongevallen, omniumverzekering voor het hele gezin

 

Op basis van deze vaststelling heeft AG een specifieke verzekering ontwikkeld die bescherming biedt tegen de financiële gevolgen van een ongeval in het privéleven: Top Ongevallen. "Met dit nieuwe product willen we tegemoetkomen aan de behoeften van gezinnen en hen een eenvoudige en toegankelijke verzekering op maat aanbieden die helpt de financiële gevolgen van een ongeval op te vangen."  Een van de troeven van deze verzekering is de uitbetaling van een kapitaal dat kan oplopen tot 150.000 euro bij blijvende invaliditeit. Daarnaast is er ook psychologische ondersteuning voor klanten die daar behoefte aan hebben.

Alle soorten ongevallen zijn wereldwijd gedekt: "Niet alleen ongevallen thuis, zoals een 'banale' val van de trap bijvoorbeeld, maar ook tijdens sport-, vrijetijds-, school- of buitenschoolse activiteiten, en ook verkeersongevallen, zelfs met de moto. We verzekeren nog iets wat voor veel gezinnen heel belangrijk is: ongevallen die hun hond of kat overkomen. Want ook dierenartskosten lopen heel snel op. Daarom spreken we van een echte 'omnium' voor het hele gezin!" besluit Bertrand Roosen.

 

 

Wat kan Kantoor Vandekerckhove voor jou doen?

 

“De veiligheid van U en uw gezin is voor ons kantoor van prioritair belang. Het bespreken van deze risico’s komt steeds aan bod bij een klantengesprek.” Zegt Johan Vandekerckhove. “In mijn 43 jaar ervaring heb ik het een aantal keer meegemaakt dat mensen een ongeval tegenkomen, de schade-aangifte is dan van vitaal belang. Ik ben blij dat ik daar altijd mijn meerwaarde kan bewijzen. Bij ons kantoor kan je rekenen op een correct beheer van je polis, alsook op de juiste, discrete aanpak bij schade.”

 

Wil je ook kunnen rekenen op volledige gemoedsrust? Contacteer dan gerust Zakenkantoor Johan Vandekerckhove, een lekker potje koffie zal voor jou klaarstaan bij het gesprek.

 

Bron: AG Insurance – Newsroom
 

Advies nodig?

Elkaar leren kennen? Een specifieke vraag over een verzekering? Een update over jouw verzekeringen of beleggingen? Geen probleem! Wij maken graag tijd voor jou vrij. Neem gerust contact met ons op om jouw adviesgesprek aan te vragen.

T : +32 (0)56 60 43 80 E : info@jvzakenkantoor.be

 

Plan je liever meteen een afspraak in of word je liever zelf gecontacteerd?

Afspraak inplannen Contactformulier