Sparen en beleggen

Wij willen onze klanten succesvol inleiden tot beleggingsopportuniteiten, met een positief rendement als doel en dit met het in acht nemen van een persoonlijk beleggersprofiel.

Opinie beleggingen

"In België is de financiële kennis schaars op vlak van beleggingen en opportuniteiten. Binnen bepaalde opleidingen worden specifieke financiële topics niet altijd naar voor geschoven, laat staan beleggingen. Tijdens 2020 werd dit in België duidelijk. Statistieken toonden aan dat Belgen in het coronajaar meer dan 45 miljard EUR op hun spaarboek aanhouden, dan het jaar ervoor. Dit terwijl het rendement daarop slechts 0,11% is". Zegt Matthias: "Het belang van een goed doordacht beleggingsplan is eigenlijk nog nooit zo groot geweest als vandaag". Iedere Belg dient immers een jaarlijks rendement te ambiëren dat minimaal gelijk is aan de inflatie. De inflatie is een waardemeter van de gemiddelde prijsstijgingen van goederen en diensten over 1 jaar tijd en bedraagt 4,16% anno oktober 2021. Indien te lang wordt vastgehouden aan de spaarboek, verlies je als spaarder aan koopkracht, wat een slechte zaak is voor de instandhouding van uw vermogen.

Tak 21, tak 23 en tak 44 toelichting

Tak 21
Dit is een soepele vorm van sparen met een laag risico. Je weet namelijk precies hoeveel rendementen je minimaal zult ontvangen bij elke storting, dit wordt periodiek aangevuld met een winstdeelname. De winstdeelname is afhankelijk van de bedrijfsresultaten van de verzekeraar en de economische situatie. Je kan voor ieder fiscaal interessant luik opteren om achterliggend te investeren in tak21.
Tak 23
Dit is een vorm van sparen met een hoger risico, het rendement is namelijk gekoppeld aan 1 of meerdere beleggingsfondsen. De keuze van deze fondsen gebeurt in overleg met uw beleggingsprofiel. Je hebt uitzicht op een hoger rendement, maar wel met minder garantie. Je kan zowel voor I.P.T.; VAPZ, POZ, pensioensparen als langetermijnsparen investeren in tak23.
Tak 44
T21 + 123 = T44, eigenlijk combineer je in deze spaarmogelijkheid tak21 met tak23. Via deze vorm van sparen kan je een heel persoonlijke beleggingsformule op maat samenstellen.

Toch niet helemaal duidelijk? Wij informeren je graag.

Contact opnemen

Advies nodig?

Elkaar leren kennen? Een specifieke vraag over een verzekering? Een update over jouw verzekeringen of beleggingen? Geen probleem! Wij maken graag tijd voor jou vrij. Neem gerust contact met ons op om jouw adviesgesprek aan te vragen.

T : +32 (0)56 60 43 80 E : info@jvzakenkantoor.be

 

Plan je liever meteen een afspraak in of word je liever zelf gecontacteerd?

Afspraak inplannen Contactformulier

Medici Testimonials

Deze medici waren U voor:

Jari D.
HAIO
Voor de aankoop van mijn woning liet ik mijn dossier te structureren op een onafhankelijke manier. Zo was ik niet gebonden aan een bankinstelling en Matthias hielp me uitstekend bij de onderhandelingen. Dit zorgde ervoor dat ik op einde van de rit enkele duizenden euro's rente kon uitsparen op mijn lening.
Tine M.
HAIO
Tijdens mijn stage liet ik een medisch toestel van een collega vallen op de grond. Het kantoor nam de schaderegeling op zich en zorgde ervoor dat ik niet zelf de schade diende te regelen met mijn collega.
Thomas B.
HAIO
Naast de optimalisatie van mijn verzekeringsdossier, kreeg ik van Matthias ook fiscaal advies over mijn personenbelasting en het bewijzen van mijn beroepskosten. Zo kan ik enkele honderden euro's besparen op de belastingfactuur en tegelijk een aardige som opzij zetten.

Ook op zoek naar persoonlijk en professioneel advies?

Contacteer ons