Medische aansprakelijkheid

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt in jouw plaats de schade aan patiënten/derden, die je door een onopzettelijke beroepsfout hebt veroorzaakt. Zo bescherm je jezelf, maar ook uw gezin tegen onvoorziene schadeclaims.

In België zien we een stijgend aantal claims in de laatste 5 jaar. Patiënten worden mondiger en vandaar neemt ook het belang van deze verzekering voor artsen toe. Ook al oefen je je beroep met de grootste zorg uit en heb je steeds de beste bedoelingen met uw patiënt, het kan altijd eens mislopen...

Een adviesgesprek begint bij ons kantoor altijd met een kwalitatieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zo zorgen we dat je met een gerust gemoed uw beroep kunt uitoefenen!

Verloop verzekeringsstudie

Om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering uit te werken zijn een aantal factoren van belang. Deze gaan we graag na in een verkennend kennismakingsgesprek, waarna we met een duidelijk voorstel kunnen komen.

 

Afspraak inplannen

Contactmoment

Kennismaking

Verzekeringsstudie op maat toelichten

Jaarlijkse opvolging

Beroepsaansprakelijkheid

Het kan zijn dat je ongewenst een fout maakt of dat het lichaam van uw patiënt anders reageert, dan je verwacht na een bepaalde ingreep. Dit zorgt toch voor een aantal vragen: Wat zal er gebeuren wanneer je schade toebrengt aan een patiënt? Ben je ook gedekt na het stopzetten van uw polis (cfr. posterioriteit)? Kan men mijn erfgenamen aanspreken voor mijn medische prestaties?

Het wettelijk kader rond medische aansprakelijkheid is uniek en dat maakt het net gespecialiseerde materie. Het is zaak om deze aansprakelijkheid correct in te dekken, zodat je jezelf en uw gezin beschermt tegen claims van patiënten. Als onafhankelijk makelaar heeft Zakenkantoor Johan Vandekerckhove een vrije keuze over verzekeringsmaatschappijen. Het kantoor selecteert nauwgezet de partij die uw activiteit correct indekt.

Rechtsbijstand

 

Om tegemoet te komen aan de juridische kosten biedt de polis rechtsbijstand gelukkig een oplossing. De waarborgen van dit type polis zijn per verzekeringsmaatschappij of bankinstantie enorm verschillend én daarenboven technisch. Zakenkantoor Johan Vandekerckhove deed hier in 2019 een uitgebreide studie naar. Zo geniet je als zorgverlener van een aantal op maat gemaakte waarborgen. Dit geeft je zekerheid omtrent de opgenomen waarborgen en de expertise in schadebemiddeling die ons kantoor biedt.

Advies nodig?

Elkaar leren kennen? Een specifieke vraag over een verzekering? Een update over jouw verzekeringen of beleggingen? Geen probleem! Wij maken graag tijd voor jou vrij. Neem gerust contact met ons op om jouw adviesgesprek aan te vragen.

T : +32 (0)56 60 43 80 E : info@jvzakenkantoor.be

 

Plan je liever meteen een afspraak in of word je liever zelf gecontacteerd?

Afspraak inplannen Contactformulier