Bedrijfsgebouwen verzekeren

De gebouwen van uw onderneming leveren een essentiële bijdrage tot de bedrijfsactiviteiten. Het is voor ons als makelaar van belang om de functie binnen de bedrijfsactiviteiten te begrijpen en de correcte waarde voor het gebouw te verzekeren via een brandverzekering. Als ondernemer mag je er immers niet aan denken, dat uw bedrijfsgebouw ontoegankelijk wordt voor het personeel door een verwoestende brand.

 

Inhoud en materiaal verzekeren

Uw onderneming investeert in machines, computers, grondstoffen en koopwaar om een efficiënte productie te bewerkstelligen. Het is belangrijk dat uw onderneming beschermd is tegen het verlies aan inhoud en beschadigde machines bij een schadegeval.

Bij ons kantoor kan je terecht om uw inhoud te verzekeren voor een schade door brand, blikseminslag, inwerking van elektriciteit, storm, hagel, sneeuwdruk, water, glasbreuk en overstromingen of natuurrampen.

Kortom tijd om eens stil te staan bij de inhoud en voorraad in uw bedrijf, nietwaar?

Werkwijze kantoor Vandekerckhove

Vooraleer wij ondernemers hun bedrijfsgebouwen verzekeren, werken we een verzekeringsstudie uit, die de leidraad vormt in uw dossier. "Daarbij stellen we ons in de plaats van de ondernemer." Zegt Johan. "Bij schadebemiddeling prijzen ondernemers zich gelukkig, dat ik in hun plaats risico's naderhand in kaart breng en hen zekerheid biedt." 

Immers verzekeringen worden zekerheid met een professioneel verzekeringsbemiddelaar.

De verzekering bedrijfsschade

Een bedrijfsschadeverzekering verzekert het winstverlies evenals de vaste kosten bij een zwaar schadegeval in uw bedrijfsgebouwen. De filosofie is om uw onderneming in dezelfde financiële situatie te brengen waarin ze zich zou hebben bevonden indien het schadegeval zich niet had voorgedaan. Na een zwaar schadegeval met productieverlies tot gevolg is het voor de onderneming niet mogelijk om inkomsten te genereren. Dit leidt naast heel wat kopzorgen vooral ook voor financiële zorgen. Er blijven immers een groot aantal kosten doorlopen, terwijl er geen inkomsten meer tegenover staan.

  Daarnaast zullen wij ook nadenken over de correcte schadeloosstellingstermijn.

  Er dient met verschillende factoren rekening gehouden te worden:

  • binnen welke periode kan mijn gebouw terug rechtgetrokken worden?  Hou hier ook rekening met de vergunningen die u opnieuw moet aanvragen!
  • zijn de machines die u nodig heeft onmiddellijk leverbaar of zijn dit machines op maat met een lange wachttijd?
  • zijn uw vroegere klanten bereid onmiddellijk terug bij u te kopen? Of heeft dit meer tijd nodig

  Gevolgen van een bedrijfsbrand

  • Belangrijke klanten kunnen hun producten/grondstoffen/diensten elders gaan afnemen
  • Als de productie stilvalt leidt dit tot een verlies aan omzet
  • En dit terwijl de vaste kosten gewoon verderlopen
  • De wedden van de bedienden en de kaderleden vormen een doorlopende kost
  • Uw arbeiders die ervaring hebben opgebouwd binnen uw bedrijf komen terug op de arbeidsmarkt en kunnen voor de concurrentie gaan werken

  Statistieken wijzen uit dat slechts één derde van de bedrijven, die getroffen worden door een zware brandschade, erin slaagt om deze financiële kater te boven te komen. Het loont dus om proactief de juiste waarborgen te voorzien, die je hiervoor behoeden. Neem contact op met het kantoor en zij zullen je in deze oefening bijstaan.

  Advies nodig?

  Elkaar leren kennen? Een specifieke vraag over een verzekering? Een update over jouw verzekeringen of beleggingen? Geen probleem! Wij maken graag tijd voor jou vrij. Neem gerust contact met ons op om jouw adviesgesprek aan te vragen.

  T : +32 (0)56 60 43 80 E : info@jvzakenkantoor.be

   

  Plan je liever meteen een afspraak in of word je liever zelf gecontacteerd?

  Afspraak inplannen Contactformulier