Zet cybercriminelen een hack
Cyber
Zoals blijkt uit de recente jaarverslagen van de NBB en andere overheidsinstanties is het operationele risicobeheer – en specifiek hierin cyberveiligheid – een vooraanstaand aandachtspunt en onderschat risico bij vele ondernemingen.
Een ongewenste manipulatie van één van de kritieke knooppunten binnenin de data uitwisseling, kan een besmetting betekenen van uw ganse systeem en geautomatiseerd productieproces.
Waarom een cyberverzekering?
Een cyberverzekering biedt dekking bij schade die te wijten is aan een cyberaanval. Die kan op verschillende manieren tot stand gekomen zijn, denk bijvoorbeeld maar aan 'phishingmails' of bedrieglijke websites die uw IT-infrastructuur kunnen infecteren. Dit kan een serieuze invloed hebben op uw onderneming en de werking ervan. Vandaag de dag zijn er ook gewoon heel wat procedures die digitaal verlopen, wat het risico met de dag vergroot. Dat is ook wat de statistieken uitwijzen, het cyberrisico dreigt in de toekomst steeds prominenter aanwezig te zijn.
Wat dekt een Cyberverzekering?
Een cyberverzekering vergoedt niet enkel de geïnfecteerde software. Zo kijkt de verzekering ook of de bedrijfsactiviteiten stilgelegd werden en wat de bedrijfseconomische gevolgschade is. Daarnaast wordt er ook gekeken voor een crisisconsultant, die de communicatie voert met externe partijen en daar advies bij verleent. Ook het terug weder samen stellen van het IT-netwerk wordt vergoed door deze verzekering. Mocht er echt niets anders opzitten, dan een schadevergoeding betalen aan de hacker, dan betalen sommige verzekeraars ook deze vergoeding terug.
De toegevoegde waarde van te kunnen vertrouwen op een kantoor, die de denkoefening heeft gemaakt is aanzienlijk. Zo bespaar je alvast tijd met het vergelijken van verschillende verzekeringsproducten, heb je er baat bij dat ook technische risico's gedekt zijn in de polis en geeft het kantoor ook deskundig advies over het meest wenselijke verzekerde bedrag.